Ati vizitat cele mai frumoase orase din Tenerife?

Multi din viziatatorii indragostiti de insula Tenerife au declarat orasele La Orotava si La Laguna drept cele mai frumoase din insula. Orasul  La Orotava se afla pe plantatiile de banane din valea cu acelasi nume si se distinge prin monumentele sale arhitectonice si structurile sale uimitoare, terase umbrite, piete si case ancestrale. Acesta se numara  printre cele mai bine conservate orase din Tenerife . Centrul vechi a fost declarat monument de interes national artistic si trebuie neaparat vizitat. Un alt monument national este Biserca Conception, iar Casa de los Balcones reprezinta o bijuterie de arhitectura traditionala. O alta atractie turistica a orasului La Orotava este gradina botanica – La Hijuela del Botanico care contine peste 3.000 de specii de legume tropicale si subtropicale din Europa de Sud, America Centrala, Africa si Australia. In centrul orasului se afla zona de agrement inundata de verdeata Jardin Victoria, cu alei care se strecoara printre copaci si flori si cu celebrul mausoleu din marmura Carrara proiectat in 1882 de arhitectul francez  Coquet. Turistii descopera in muntii din imprejurimi trasee turistice pe care pot ajunge la mare si la Canadas del Teide o zona protejata care apartine Parcului National Teide. Trei minunate plaje cu nisip de culoare inchisa El Bollullo, Martin Alonso si El Rincon sunt mandria orasului.

Orasul La Laguna este complet restaurat si are multe zone pietonale, cu strazi mai largi ca in La Orotava. Orasul a fost infiintat in 1496 de conchistadorul Alonso Fernandez de Lugo si a fost capitala insulei pana in 1723. Acesta este al doilea oras ca importanta al insulei si este considerat capitala culturala si religioasa a acesteia.  In La Laguna a fost construita prima universitate din insulele Canare (San Fernando University)  intre anii 1632-1670. Vis-a-vis este „Casa del Turista”.

Intregul oras este plin de monumente arhitecturale deosebite , palate și case tradiționale din secolele XVII și XVIII, cu un design urban frumos.

Printre clădirile sale religioase se remarca  Catedrala Santo Domingo și Bisericile Concepcion (monument istoric și artistic),  Biserica lui Hristos Sfânt și Capela San Miguel. Istoria și arta în La Laguna se impletesc armonios  în Muzeul Casa Ossuna, Prietenii Muzeului Societății Economice, Muzeul Bisericii Concepcion și Muzeul Catedralei . Municipiul La Laguna cuprinde si orașele Tejina și Valle Guerra zone agricole foarte bogate precum și Bajamar și Punta del Hidalgo, care au devenit statiuni turistice cu hoteluri luxoase, piscine naturale și peisaje fabuloase, si de asemenea  domeniile  din La Cuesta și Taco, unde s-a dezvoltat o parte din industria insulara in ultimii ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *