Turismul in Tenerife

Tenerife este capitala economica a Insulelor Canare, economia bazandu-se in mare parte pe sectorul serviciilor (aproximativ 78 %). Turismul este ramura cea mai importanta a economiei insulei, Tenerife fiind considerata o destinatie turistica importanta in lume. Spre exemplu, in anul 2005 Tenerife a avut aproximativ 3,5 mil de turisti, neluand in calcul turistii spanioli care au mai ridicat cu 30% procentul sosirilor. Principalii turisti ai insulei Tenerife sunt cei din Marea Britanie, urmati de Gemania, Belgia, Olanda si Suedia.

Turismul este mai dezvoltat in partea de sud a insulei, mai calduroasa, mai uscata si care are mai multe statiuni bine dezvoltate, cum ar fi Playa de las Americas si Los Cristianos. Aceasta zona are nenumarate locatii de clasa mondiala, restaurante, centre de cumparaturi si teatre sau sali de congres.

In partea de nord a insulei principalul oras este Puerto de la Cruz, un orasel ce a pastrat farmecul vechiului port combinat cu influente nord-europene. Orasul a suferit transformari odata cu boom-ul turistic din anii ’60, devenind o destinatie confortabila si cosmopolita in acelasi timp, preferata in special de turistii mai maturi (de obicei germani si spanioli).

In acest moment, centrele turistice Los Cristianos si Playa de Las Americas gazduiesc aproximativ 65% din hotelurile de pe insula Tenerife, aceasta insula fiind preferata de peste 5 milioane de turisti anual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *